Bloggpremiär

Den här pandemihösten är det tre år sedan både jag och Annika sade upp oss från våra trygga, fasta jobb. Vi kände båda ett behov av att rå mer över vår tid, vi ville inte sluta jobba men vi ville bestämma själva när vi skulle göra det och hur mycket.

Om vi ångrat oss? No way. Men det ska med medges: att vid 62 års ålder bli egenföretagare och starta aktiebolag var lite läskigt. Milt uttryckt. I hela våra liv har vi sysslat med bokstäver, med det skrivna ordet…men några ekonomer är vi inte. Men tack vare mycket stöd och pepp av en viss Lotta Mårtensson på Räknegruppen är allt omöjligt möjligt.

På bilden härintill ser ni mig i den röda soffan på Hvidfeldt & Claesdotter AB:s huvudkontor i lilla byn Marka i Roslagen. På väggen bakom finns många hyllmeter med böcker, och flera av dem har Annika antingen varit redaktör för eller översatt. Kolla gärna in litteraturlistan på hemsidan…den är grym!

Det är i Marka vi hänger oftast numera. Men vi jobbar också hemma vid köksbordet på Bondegatan på Södermalm i Stockholm. Här i stan bor våra fyra stora barn och sex barnbarn. Och här, bara några minuter och kvarter hemifrån, ligger Harvest Home, en alldeles underbar liten krog som är som ett andra vardagsrum.

Om ni förresten undrar vem hunden intill mig är så heter han Harry. Vår kompis Agnetas dvärgschnauzer. Men sedan bilden togs för några månader sedan finns en annan hund i vårt liv: Peps, en snart elva veckor gammal strävhårig dvärgtax (som såklart fått sitt namn efter just Peps Persson).

Well well…det här var bara några rader för att jag ska komma igång. En liten uppvärmning. Har inte bloggat tidigare, men tänker göra ett försök med start idag. Bättre sent än aldrig.

En reaktion till “Bloggpremiär”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s